Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Column Monique: Vriendschap... Een onderdeel uit de Nieuwe Wereld?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wie kent het niet? De Illusie van vriendschap..Je deelt lief en leed met elkaar..soms voor jaren en dan ineens spat de vriendschap als een zeepbel uit elkaar..Zomaar, ineens. Waar is het vertrouwen?

 

 

Column Monique: Vriendschap... Een onderdeel uit de Nieuwe Wereld?

Waar is de warmte tussen beiden? Wat is er gebeurd?  Ik ben inderdaad van mening dat mensen komen en gaan in ons leven met een reden..Soms om Liefde te ervaren, om een les van te leren, om weerspiegeld te worden. Maar hoe kun je hier nu van leren zonder dat je het bewust bent? Daar kunnen vele vriendschappen, maar ook levens overheen gaan..Ik herken de mensen die zeggen.."dit overkomt me nu iedere keer, wat doe ik fout?" Herken je de term, " Vriend en Goede kennis."?  Hokjes plaatsen dus..Waarom is niet iedereen gelijk?

 Maar..Als we elkaar zouden accepteren en Onvoorwaardelijk Liefhebben...zonder oordeel de ander laten Leven..welke les bestaat er dan? Of is dat juist de les? Waarom moet ik overdelen over jou? Jij leeft je leven zoals jij dat wilt en denkt goed te doen. Geen oordeel, betekend dan ook geen mening, toch? En als jij mij dan om hulp vraagt? Moet ik dan geven wat jij van mij vraagt? Ik heb immers geen oordeel.. Daar zit mijn knelpunt..Ik moest toch ook van Mezelf houden?

Kieze voor mezelf betekend dus ook..Afstand nemen, wanneer de ander mij schade brengt? Of laat ik de ander mij schade aanbrengen en moet ik dus zijn/haar persoonlijkheid accepteren? 

Wat is vriendschap nu eigenlijk?

Eigenlijk is het toch heel simpel mensen..Ik accepteer jou en jij accepteert mij.. Vanuit Volle Liefde en zonder Oordeel...Niks Meer, niks Minder.. Ja, moeilijk is het wel..Ik val ook nog dagelijks over de bekende struikelblokken... Maar vanuit het hart "denken" zult je leven verrijken..probeer er eens mee te oefenen.. Hou je van mij, dan is dat fantastisch! Hou je niet van mij, om welke reden dan ook, dan is dat ook goed. Ik hou namelijk wel van jou en zal je accepteren, om wie je bent. Heb ik daar problemen mee dan is dat Mijn les, Mijn spiegel..

Misschien kunnen we elkaars spiegel spelen..als jij dat ook wilt..Vanuit Liefde. We maken er een Lachspiegel van..Want Het Leven is zó prachtig Lieve Mensen..Het is een mooi Spel wat we samen spelen..Om te Lachen toch..als we daadwerkelijk door de illussie heenkijken..Ook jij kan dat..kijk maar eens goed. Ik zie je lachen, klopt dat?

 

Bron: Monique

Column Monique: Vriendschap... Een onderdeel uit de Nieuwe Wereld? - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons