Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Stil verdriet na HPV vaccinatie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In 2011 is Caitlin gevaccineerd met het HPV vaccin. 5 Oktober 2011 kreeg ze de derde prik. En 5 dagen daarna stond Caitlin in de badkamer en werd heel duizelig. Ze kon met moeite op haar benen staan. Ik belde de dokter en vroeg meteen of het met vaccinatie te maken kon hebben.

Stil verdriet na HPV vaccinatie

Volgens de dokter was dat uitgesloten. Caitlin werd ziek, ze kreeg griep. Ze knapte weer op, werd weer ziek, knapte weer op en zo ging dat een tijd door. Echter, de tijden dat ze ziek was werden langer, en de tussenpozen dat ze niet ziek was werden korter. Op 22 december weer bloed laten prikken en er kwam uit dat het te maken had met een virusinfectie, een verkoudheid, een griepje. Medicijnen waren niet nodig. Maar Caitlin lag constant te slapen, was erg misselijk, had hoofdpijn, geen eetlust en was extreem moe…

Ik begon steeds meer het vermoeden te krijgen dat het van vaccineren kwam. Weer informeerde ik bij de dokter of er geen meisjes met zelfde klachten waren, en of het met niet met het vaccin te maken kon hebben. Volgens haar kon dat absoluut niet want het vaccin was veilig en getest en er waren geen bijwerkingen van bekend. Er volgde een discussie maar ik werd er niets wijzer van. Dan maar weer bloedprikken en naar de kinderarts. In het streekziekenhuis volgde een  darm- en bloedonderzoek . De uitslag daarvan was negatief. De arts zou contact opnemen met Lareb. Die liet ons weten dat er wel enkele meisjes waren in die leeftijd met dezelfde klachten, maar dat het met hormonen te maken kon hebben.

Ondertussen bracht ik Caitlin al met de auto naar school want fietsen ging niet meer.  Toen ik een artikel las in de Telegraaf – Lijdensweg na meidenprik – ben ik naar een homeopaat gegaan. Die constateerde dat haar lymfestelsel en zenuwstelsel niet in orde was, haar ‘accu’ laadde niet meer op.

Ze ging bij deze arts onder behandeling en in maart, april knapte ze op. In de zomer knapte ze zelfs zo op dat ze weer folders rondbracht. Maar in september begonnen de griepjes weer te komen en herstelde ze niet. Het was weer hetzelfde verhaal, niets kunnen ondernemen, heel veel hoofdpijn, weer naar de dokter, weer bloed geprikt. We kregen een verwijskaart naar het Academisch ziekenhuis in Gent. Een kinderarts onderzocht haar op virussen en bacteriën. Er werd aan Lyme gedacht, de klachten leken veel op de klachten die bij de ziekte van Lyme horen. Ze kreeg een hersenscan omdat ze hoofdpijn had maar ook de neuroloog zag niets. De link met het HPV vaccin vonden ze vergezocht. Ze zou moeten revalideren. Maar ik vroeg: “als ze niets heeft waarom dan revalideren? ” In die revalidatie zou ze leren omgaan met het CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) zodat ze kon leren wat haar grenzen waren. Maar dat kon ze al een jaar. De arts in het ziekenhuis liet nog wel weten dat er veel chemie in het lichaam zat, dat daar mogelijk iets fout kon zijn gegaan.

Mijn dochter heeft geen sociaal leven meer. Feestjes en schoolkampen gaan aan haar voorbij. Mijn dochter van 10 gaat later naar bed dan mijn dochter van 15. Soms krijg ik haar niet wakker, moet echt hard schudden om haar wakker te maken en na het eten valt ze bijna in slaap aan tafel. Ik heb met de GGD gesproken. Je krijgt overal nee, nee, nee. Toen ben ik op de computer gaan zoeken. Het viel me op dat heel veel meisjes diezelfde klachten hebben van duizeligheid en misselijkheid. Ze heeft extreme hoofdpijn, geluid en licht zijn een belasting. We zijn nu twee jaar verder en ik kan wel blijven roepen dat het door het HPV vaccin komt, maar ik kan niets bewijzen.

Intussen hebben we een nieuwe huisarts, dus ik dacht; laten we het weer eens proberen. Misschien heeft hij er een andere kijk op. Maar nee, het is een uitzonderlijk geval, ze hebben er nog nooit van gehoord. Het is de pubertijd,  het zijn de hormonen. Natuurlijk heeft mijn dochter daarvoor ook haar griepjes gehad, maar na het vaccin is het fout gegaan. Ik heb het zelf gezien, ik heb het zien gebeuren. Ik ben nogal oplettend, ik schrijf alles op. Lareb is een mooi instituut, maar als geen van die 7 dokters die we zijn afgelopen melding doet bij Lareb, dan heeft het geen zin. Voor Lareb zijn wij een nummer, maar voor mij is het een dochter. Ik heb zo’n spijt dat ik die prik heb gegeven.

Als we nu bij een dokter komen vragen ze of de thuissituatie wel ok is, of ze wel lekker in haar vel zit, of ze niet gepest wordt. Als je psychische klachten hebt krijg je ook lichamelijke klachten. Maar ik weet precies wanneer de klachten zijn begonnen. Ze heeft lichamelijke klachten en die kunnen nu op psychische klachten uitlopen als we dit nog lang moeten volhouden.

Hoe zijn jullie voorgelicht over vaccinaties?

Wij hebben alle voorgeschreven vaccinaties gegeven. Je wordt opgeroepen en geeft je kind de vaccinaties met de beste bedoeling toch? We hadden net mensen in de familie mensen verloren aan kanker en kregen vlak daarna de folder over het HPV vaccin en hoe het zou beschermen tegen kanker, dus we dachten: mooi dat dat er is. Is dat voorlichting? Ik weet het niet.

Wat vind je van het burgerinitiatief om bijsluiters verplicht te stellen?

Ik vind het goed want je krijgt bij alle medicijnen bijsluiters maar een vaccin wordt er maar in geprikt, je gaat er maar van uit dat het goed is. Het lijkt me verstandig om op voorhand de bijsluiters te geven, welke klachten kunnen kinderen krijgen. Als je de bijsluiter helemaal niet hebt weet je helemaal niet wat je krijgt. Misschien gaat er een belletje rinkelen, misschien zijn er mensen die verder nadenken en zich afvragen “klopt er iets van”. Ik doe mijn verhaal maar ik kan niemand verplichten het niet te doen, ieder maakt zijn eigen keuzes. Vroeger zeiden bij de kindervaccins: ze kunnen koorts krijgen of een stijf beentje en dat is het. Je slikt het gewoon. Bij het HPV vaccin werd helemaal niets over bijwerkingen verteld, het was alleen maar goed want het beschermt immers tegen baarmoederhalskanker.

Heb je het burgerinitiatief al getekend?

Ja.

Wat zou je tegen ouders willen zeggen die nu hun zoektocht beginnen?

Kijk bij Lareb bij de meldingen die er zijn. Vraag rond, kijk op internet. Naar een dokter gaan heeft geen zin. Je zult zelf moeten gaan zoeken en rondvragen. Niet zomaar laten vaccineren maar heel goed opletten.

Stop de HPV-vaccinatie

In navolging van het Frans parlement om het ter discussie staande HPV-vaccin onder toezicht te stellen en de oproep in de pers om eerst de resultaten af te wachten alvorens verder te gaan met vaccineren, willen wij de Nederlandse en Belgische regering dringend verzoeken dit advies over te nemen.
Teken de petitie om het HPV vaccin een halt toe te roepen.

 

Lees ook:

Arts: 'HPV-vaccin beschermt niet tegen baarmoederhalskanker'

Steeds meer ouders weigeren vaccinaties

Italiaanse rechter: “Kind (9) autistisch geworden door vaccin”

Love-4-life.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 
Stil verdriet na HPV vaccinatie - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons