Get Adobe Flash player
Nieuwetijdskinderen
Basisinkomen
Magische Foto's
Gezondheid
Boeken
Column's Monique

Zoek Hier

Nieuwsbrief

Wenst u graag de nieuwsbrief te ontvangen. meld je dan hier aan.

Share it

Vaccinatieschade in België

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Laurien is volledig gevaccineerd. We gingen mee met de stroom omdat we eigenlijk niet beter wisten. Ze werd 6 weken te vroeg geboren en dus werd het vaccin op aanraden van Kind & Gezin* uitgesteld. Ze was ook een aantal keer ziek dus zo kwam het dat ze haar eerste vaccin pas met 5 maanden kreeg. Tot dat punt ging haar ontwikkeling heel goed.

 

Vaccinatieschade in België

Toen ze met 6 maanden voor de tweede keer gevaccineerd werd (Rota en DKTP) werd Laurien zeer vaak ziek. Ze rolde van de ene ziekte in de andere. Longontsteking, maag-darminfecties, bronchitis, …. ze braakte zeker vier keer per week. Toen ze 8 maanden was merkte de huisarts op dat haar hoofd wel zeer groot was. Lengte en gewicht zaten onder percentiel 3 en hoofdomtrek op percentiel 95. Nadien ging haar ontwikkeling ook trager en trager. Met 10 maanden zat ze pas, kruipen deed ze niet en ze schoof verder op haar billen. De eerste stapjes kwamen pas na haar 2e verjaardag.Voor haar grote hoofd werden we doorverwezen naar het Academisch Ziekenhuis van Brussel. Na verschillende MRI scans kwam er aan het licht dat Laurien hyrocephalie heeft. In september 2010 kreeg ze hiervoor een VP-drain. Echter verstopte de drain een aantal keer.

Ze kreeg verschillende revisies en operaties. In oktober 2011 kreeg ze de laatste operatie en bracht ze ook een week door op intensive care. Na die operatie kregen we van de neurochirurg de vraag of Laurien ooit erg was gevallen of ooit hard door elkaar was geschud. Op beide vragen konden we nee antwoorden. Toen sprak de neurochirurg het woord vaccinatieschade uit. Ze zei dat dit een vermoeden was en dat ze het woord eigenlijk niet mocht gebruiken. Laurien zou rond de leeftijd van 6 maand een hersenbloeding hebben gehad en daarop hyrocephalie hebben ontwikkeld. We zijn toen nogal verslagen uit de spreekkamer gekomen en wisten toen even niet waar we het hadden. Pas toen Laurien na haar opname thuis was en we alles terug op een rijtje hadden gingen we opzoek naar antwoorden. Maar waar we ook vroegen, Kind & gezin, de huisarts, een kinderarts die we aanspraken en een verpleegkundige, ze zeiden allemaal dat dat niet kon. Toen wist ik nog niets over vaccinaties. We dachten net als vele ouders dat kind en gezin deden wat goed was voor de kinderen, door de gebeurtenissen bij Laurien zijn we informatie over vaccineren gaan opzoeken. Ik was inmiddels zwanger van Annelin.

Laurien heeft nog steeds een vertraagde ontwikkeling. Ze volgt wel gewoon onderwijs maar krijgt Gon** begeleiding en gaat ook een aantal uur per week naar het revalidatiecentrum. Ze heeft ook een verstoorde groei waar tot op heden nog steeds geen reden voor gevonden is. Laurien is nu 92 cm en is het laatste half jaar niets gegroeid. We zien op gebied van gezondheid echt een wereld van verschil tussen Laurien en Annelin. Annelin was een zeer goede slaper tot aan haar vaccineren en plots werd ze een super slechte slaper. Huilen, veel willen clusteren, in mijn arm slapen….

Hoe zijn jullie voorgelicht over vaccinaties?

Nee, eigenlijk krijg je geen uitleg. Alleen dat het het beste is om je kind te beschermen en dat polio verplicht is. Annelin laten we niet vaccineren, maar is wel verplicht gevaccineerd voor polio. Maar ik hou ze wel in de gaten want het eerste vaccin dat Annelin kreeg was toch een combi vaccin met DKTP-Hib-HepB. Ik was er samen met de twee meiden en Laurien vroeg me iets wat waardoor ik niet zag welk vaccin er werd geplaatst. Ik zag pas de zaterdag nadien wat ze fout hadden gedaan. Blijkbaar hadden zij het wel opgemerkt maar lieten het na me te bellen. Ik belde zelf naar kind en gezin maar ze gaven mij de schuld. Ik had maar naar de kinderarts moeten gaan en niet naar Kind & Gezin. Afwijken van het vaccinatieschema is vragen om problemen en doen ze liever niet aan mee. Mijn man en ik hebben deze keuze om alleen het verplichte vaccin te laten geven echt als koppel gemaakt. Mijn ouders steunen deze keuze maar mijn schoonouders vinden ons niet goed wijs. Ik denk dat er in Belgié nog net iets meer taboe rond niet vaccineren hangt dan in Nederland. Ik ken wel een aantal gezinnen die later vaccineren, maar weinig die niet vaccineren.

Laatst kreeg ik de opmerking dat we dan wel heel gelovig moeten zijn. Toen ik zei dat we zeker niet gelovig zijn moesten we echt wel zeer “groen” en niet van deze tijd moeten zijn. Terwijl wij een heel gewoon gezin zijn. Wij leven vrij modern en werken allebei meer dan voltijds. Wat wel een feit is is dat we meer zijn gaan nadenken over wat wel en niet goed is voor ons lichaam.

Wat zou je tegen ouders willen zeggen die nu hun zoektocht beginnen?

Beginnen met twijfelen is eigenlijk al heel wat. Als je je al af durft te vragen of het allemaal wel ok is vind ik dat al knap. Eerst en vooral moeten ze beseffen dat ze zeker en vast op weerstand zullen stuiten. En dat ze ook hun twijfels mogen uiten aan artsen. Lezen lezen en nog eens lezen is de boodschap. Maar ook op zoek gaan naar lotgenoten of gelijkgestemde kan je al een hele stap vooruit helpen.

* Kind & Gezin is gelijk aan het Nederlandse Consultatiebureau.

**GON is geïntegreerd onderwijs. Kinderen met een beperking krijgen hulp in de klas door een leerkracht uit het buitengewoon onderwijs

Noot van de redactie
Straffen in België voor het weigeren van het verplichte poliovaccin (naar willekeur en afhankelijk van rechter): 5 maanden celstraf en een geldboete van 5500 euro. Boete en gevangenisstraf in Frankrijk voor het weigeren van verplichte DTP-vaccin (difterie, tetanus en polio):  6 mnd en 3.750 euros. Vaccinatieboekje moét in dit land in orde zijn voor toelating crèche/school… Noot: hoeveel bedraagt een boete ook alweer voor het door het rode licht rijden (= zware overtreding, want ‘levensgevaarlijk’)?

Lees ook:

 

Love-4-life.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 

 

Bron: alephinformeert

Vaccinatieschade in België - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Enkel Members

Hier kunt u inloggen als member

Donatie

Dank je wel voor je donatieKies je Taal

Volg ons